ANNONS

En lite annorlunda kanelbulle-story…

/

Året är 1988 och vi bor i Etiopien. Tillsammans med vår mamma och bror gör vi en utflykt till Great Rift Valley. Där ska vi ha picknick vid en varmvattenkälla i en liten dunge av palmträd mitt ute på den torra stäppen. Efter inrådan har vi med oss en beväpnad vakt vilket gör oss lite fundersamma eftersom de farligaste djuren vi har sett dittills är några antiloper. När vi kommer fram till den lilla oasen och har slagit oss igenom den täta vegetationen uppenbarar sig en liten sjö av kristallklart blått vatten. Från ett palmträd som sträcker sig ut över vattnet hoppar vi i och badar i det näst intill kokheta vattnet – en otroligt häftig upplevelse. Vi badar en stund innan vi tar fram saft, smörgåsar och bullar. Efter bara några minuter upptäcker vi att vi har sällskap. Några meter bort uppenbarar sig två ståtliga män endast iklädda varsin lång machete över axeln. (Den ena har i och för sig ett tunt
pannband av torkat skinn runt huvudet.) Nyfiket sätter de sig på huk och betraktar oss, och vi gör detsamma – medan vi äter vår matsäck. Vi bjuder dem på varsin kanelbulle och utan att röra en min äter de sina bullar för att sedan försvinna igen lika snabbt som de uppenbarade sig.

Tillbaka på hotellet gör vi lite efterforskningar om vårt sällskap och får då veta att vissa stammar har som mandomsrit att de unga männen ska döda en man från en annan stam, flå hans pung, torka skinnet och sedan göra ett pannband. Plötsligt går det upp för oss varför vi hade en vakt med oss. Men också att bara en av våra nyfunna vänner hade pannband …  Nu vet ju inte vi om det här stämmer, men är det så är vi rätt övertygad om att det var kanelbullarnas och inte vaktens förtjänst att vår bror har livet och sina privata delar i behåll.

Bättre än svärmorsbullar

kanelbullar recept

Äppel- och sesambullar

Äppel- och sesambullar

Kanelbulleskorpor

Kanelbulleskorpor

Kanelbullepudding

kanelbullepudding

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00