back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Småkakor av karamelliserat socker

Småkakor gjorda av karamelliserat socker. Perfekta att njuta av till fikat!

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    2.

    Smält sockret till en sockerlag över medelhög värme. Ta bort sockerlagen från värmen när den är gyllenbrun. Var försiktig så den inte bränns. Häll ut sockerlagen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt stelna.

    3.

    Bryt den stelnade sockerlagen i bitar och kör i en mixer till ett fint pulver. Tillsätt smör och vispa poröst.

    4.

    Tillsätt mjöl och blanda snabbt till en slät deg. Överarbeta inte degen. Låt degen vila i kylskåpet i ca ½ timme eller tills det går att rulla till bollar.

    5.

    Lägg ut bollarna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut. Grädda i ugnen i ca 12 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Om kakorna flyter ut för mycket kan man forma till dem lite med en stekspade medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

    Ingredienser

    2 dl strösocker

    125 g smör

    3 dl vetemjöl