back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Mexikanska grillade majskolvar

Recept på mexikanska grillade majskolvar toppad med cayennemajo, riven ost och färskpressad lime.

    Hur

    1.

    Lägg majskolvarna i blöt med sin blast i cirka 30 minuter.

    2.

    Skala och pressa vitlöken.

    3.

    Blanda ner vitlök, cayennepeppar och salt i majonnäsen.

    4.

    Grilla majskolvarna med blasten på i cirka 10 minuter - vrid på dem så att de får färg runtom.

    5.

    Skala sedan bort blasten men utan att lossa den helt.

    6.

    Riv av ett blad, samla ihop resten och använd bladet för att knyta ihop (se bilden).

    7.

    Lägg tillbaka majsen på grillen och grilla den runtom tills den har fin grillyta.

    8.

    Pensla de färdiggrillade majskolvarna med majonnäsblandningen och rulla dem i ost.

    9.

    Servera omedelbart med limeklyftor.

    Ingredienser

    6 färska majskolvar

    2–3 dl smulad eller riven cotija-, feta- eller parmesanost

    1 liten vitlöksklyfta

    1 dl majonnäs

    1/2 tsk cayennepeppar

    1/2 tsk salt

    6 limeklyftor