ANNONS

Goda tillbehör till kräftor!

/

Nu är vi vid den tiden på året då vi plockar fram de färgglada lyktorna, hattarna och haklapparna.  Även om det förstås är själva kräftorna  som är grunden till en kräftskiva, så är det trots allt de tillbehör som serveras till kräftorna som avgör om det blir en helt ok eller en riktig lyckad kräftskiva. Förutom att det är gott så kan det ju även vara vettigt att servera något lite matigare till kräftorna, då man annars riskerar att den förhoppningsvis redan festliga skivan blir lite för festlig. Och sen får vi förstås inte glömma bort de som (ve och fasa!) inte gillar kräftor. Våga vägra den klassiska västerbottenostpajen och prova något av dessa goda tillbehör istället.

Foto Ulrika Ekblom

Foto Ulrika Ekblom

Creole Crawfish Boil
(Detta är iförsig inte ett tillbehör utan ett alternativ sätt att tillaga kräftor)

Marinerad ost

Foto Roland Persson

Marinerade ostar

LOJROMSCHEESECAKE MED RÄKOR

Foto Roland Persson

Löjroms cheesecake med räkor

Smördegstartlette med fikon, brie, valnötter och honung

Smördegstartlette med fikon, brie, valnötter och honung

Spenatsallad med kamutvete, päron, pekannötter, proscuittochips och ädelostdressing

Spenatsallad med kamutvete, päron, pekannötter, prosciuttochips
och ädelostdressing

frittata2

Zucchinifrittata med potatis och parmesan

Caprese panzanella

Panzanella Caprese

sallad

Sötpotatis med rostade polkabetor och sötpotatis, brie, pekannötter och balsamico- och apelsinsirap

Baguette recept

Foto Ulrika Ekblom

Örtbaguetter

SONY DSC

Tunnbrödschips med västerbottenostkräm, kantareller och pinjenötter

Foto Jonny Lindh

Foto Jonny Lindh

Pissaladiere

Ugnrostad ciabatta, tomater, vitlök och oliver

Ugnsbakad ciabatta, tomater, vitlök och oliver

Foto: Roland Persson
Foto Roland Persson

Grillade champinjoner med mozzarella och timjan

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00