ANNONS

Frysen full med blåbär!

/

Nu är frysen fylld med fantastiska blåbär från Hälsingeskogarna! Blåbär är ju fulla av nyttigheter som C-vitamin, E-vitamin, viktiga mineraler och antioxidanter. Vi ser fram emot att använda dessa superbär i syltar, pajer, muffins och framförallt i våra frukostsmoothies som ska hålla oss alla friska nu när barnen har återvänt till skola och dagis.  Men framförallt är blåbär så så goda, speciellt i Ellies smarriga smulpaj!

ellie

Ellies smarriga smulpaj med blåbär

Smuldeg
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
5 dl havregryn
1/2 tsk vaniljsocker
5 dl havregryn
1/2 dl ljus sirap

8 dl blåbär
2 msk strösocker

Värm ugnen till 225 grader. Smula ihop ingredienserna till smuldegen. Fördela hälften av smuldegen i botten på en pajform. Blanda blåbären med socker. Sprid ut blåbären ovanpå och fördela resten av smuldegen ovanpå. Grädda i ugnen i  20-25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass!

ellie2jpg

IMG_6751

Bärplockning

FLER RECEPT MED BLÅBÄR KOMMER HÄR!

BLÅBÄRSSYLT

blåbärssylt

BLÅBÄR- & BANANKAKA

Blåbär- och banankaka

BLÅBÄRSMUFFINS MED VALNÖTSSTRÖSSEL

muffin1

SMOOTHIE MED BLÅBÄR, KOKOS, APELSIN & INGEFÄRA

Blåbärssmoothie

Blåbärspaj

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00