ANNONS

Veckans vego! Pasta med zucchini, mozzarella, ugnsbakade körsbärstomater och brynt smör

/

Nej, nej sommaren är ju inte slut ännu. Trots att vår ”vardag” börjar idag. Dvs barnen börjar på förskola/skola igen och vi måste verkligen återuppta jobbet med nya boken. Vi mjukstartar dock lite genom att börja med Veckans vego igen.

Pasta med zucchini, mozarella, ugnsbakade körsbärstomer och brynt smör

Pasta med zucchini, mozarella, ugnsbakade körsbärstomer och brynt smör

 Pasta med zucchini, mozzarella, ugnsbakade körsbärstomater och brynt smör

4 portioner

4 portioner tagliatelle (recpet på hemgjord pasta)
ca 400 g ugnsbakade körsbärstomater
2 mozzarella

1 liten zucchini
ca 150 – 200 g smör
ca 1 dl hackad färsk basilika
rivet skal från 1/2 – 1 citron
flingsalt och nymalen svartpeppar

 

Riv sönder mozzarellan i mindre bitar.

Gör ”spaghetti” av zucchinin med en spiralizer, alternativt skär i så tunna strängar som möjligt.

Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar karamell.

Under tiden, koka pastan ”al dente” Blanchera zucchinin i lättsaltat vatten. Häll bort vatten från pastan och zucchinin.

Blanda pastan och zucchinin med det brynta smöret. Toppa med körsbärstomaterna, mozzarellan och basilikan. Strö över citronskalet. Salta och peppra.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00