ANNONS

Grillad kycklingklubba i chimichurri med grillad syrlig salladskål

/

Då och då får vi hem små roliga lådor med produkter. För ett par veckor sedan fick vi bland annat Kung Markattas nya produkter att testa. Vi gillar verkligen Kung Markatta och puffar gärna för deras grejer då de är alla ekologiska. Dessutom har de chokladkräm och hasselnötskräm. Och hur smart är det inte med färdigpressad ingefära!

Kung Markatta

.

Ett annat företag vi gärna puffar för är Reko Kyckling som är ett nätverk av småskaliga ekologiska uppfödare. Från dem fick vi kycklingklubbor tillsammans med ingredienserna för att tillaga dem samt tillbehör.   Receptet hittar ni nedan. Vi ska dock vara ärlig med att vi är väldigt dåliga på att följa andras recept och gjorde vår egen lilla variant. Bland annat kokade vi upp lite potatis och blandade med chimmichurrin. Dessutom regnade det så det blev ingen grillning ute – utan kycklingen fick tillagas i ugnen och salladskålen stektes i en grillpanna. Gott blev det iallafall!  (Bilden gör det inte riktigt rättvisa men vi hade hungriga gäster och det fanns ingen tid för styling…)

Grillad Reko kycklingklubba i chimichurri med grillad syrlig salladskål

Grillad Reko kycklingklubba i chimichurri med grillad syrlig salladskål

4 personer

Grillad Reko kycklingklubba

• 8 Reko kycklingklubbor • olivolja
• salt och peppar

Blanda kycklingklubborna med lite olivolja, salt och peppar. Grilla dem runt om och avsluta, de sista minuterna, med lite chimichurriglasering.

Chimichurri

• 2 röda chilifrukter
• 2dl persilja, plockad bladpersilja
• 1dl färsk koriander
• 1tsk torkad oregano
• 1msk honung
• finrivet skal av 1 citron
• finrivet skal av 1 lime
• 1dl färskpressad citrusjuice (från lime & citron) • 1,5dl olivolja
• salt och peppar

Mixa alla ingredienser till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

Grillad salladskål

• 2 mindre salladskål • olivolja

Klyv kålen på hälften, pensla med lite olivolja och grilla dem ett par minuter på var sida tills det är krispiga. Servera dem ljumma.

Tillbehör

• 1dl matlagningsyoghurt (10%)
• 4 msk rostade solros-, pumpa- och sesamfrön

Rör yoghurten krämig och dressa den över kålen. Servera de grillade kycklingklubborna tillsammans med kålen, avsluta med att ringla över chimichurri och de rostade fröna.

Recept av Marie och Peter J Skogström

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00