ANNONS

Ugnsbakad ratatouille med grillad mozzarella

/

Sommarlov och lediga barn! Förra veckan var Lea och Ellie i Järvsö hos farmor och farfar, Benjamin gick fortfarande på dagis och jag (Lisa) jobbade. Nu är alla hemma, tjejerna går på tennisläger på förmiddagarna och jag jobbar så mycket jag kan med den nya boken veckan ut. Sen blir det semester och det ska bli så skönt! Eftersom barnen är hemma gäller det att vara effektiv för att hinna jobba. Det känns ofta som att man börjar tillreda lunchen direkt efter att man har plockat undan frukosten! För att inte spendera hela tiden i köket försöker jag hitta på rätter som nästan tillagar sig själv. T ex den här ratatouille med grillad mozzarella. Allt i en form, skjuts in i ugnen och servera! Passar att äta som den är med en fräsch sallad eller tillsammans med pasta, ris eller grillat!

ratatouille

Ugnsbakad ratatouille med grillad mozzarella
ca 4 portioner

1 aubergine
1-2 msk salt
1 zucchini
6 plommontomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1 tsk herbes de provence
2 msk olivolja
2 paket mozzarella á 125 g
salt och peppar

färsk basilika till garnering

Värm ungen till 200 grader. Skiva auberginen. För att mildra den beska smaken kan man lägga auberginen i en skål och strö över salt.  Låt stå medan alla andra grönsaker skärs upp. Skölj sedan av saltet med kallt vatten.

Skär zucchini, paprika och rödlök i bitar. Halvera tomaterna. Skala och hacka vitlöken. Lägga alla ingredienser förutom mozzarellan i en form eller gjutjärnspanna. Ringla över olivolja, salta, peppra och rör om.

Ställ in i ugnen i ca 45 minuter. Ta ut formen ur ugnen och höj värmen till det högsta med grilleffekt. Dra eventuellt försiktigt av skalet från tomaterna om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Skiva mozzarella och fördela i formen. Ställ in i ugnen och grilla i ca 5-10 minuter eller tills osten blir gyllenbrun.

Garnera med färsk basilika.

ratatouille1

Allt i en form!

ratatouille2

ratatouille3

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00