ANNONS

Räk- och nudelsallad med dressing på jalapeno, lime och koriander

/

Nu när värmen äntligen har kommit och sommarkänslan har infunnit sig är man ju liksom bara sugen på fräscha sallader. Idag bjuder vi en fantastisk smakrik och matig räk- och nudelsallad med en söt, syrlig och stark dressing på bl a jalapenos, lime, honung, ingefära och koriander.  Är man inte sugen på räkor, byt ut dem mot lax. Är man allergisk mot fisk, passar kall kyckling istället väldigt bra. Eller uteslut räkorna så får ni en god vegetarisk måltid. Det är den goda dressingen som gör rätten! Blir det mot förmodan någon dressing kvar, kommer ni vilja dricka upp den!

raksallad


Räk- och nudelsallad med lime- och jalapenodressing

4 portioner

100 g okokta vermicellinudlar
1/2 rödlök

1 morot
ca 400 g salladskål
ca 50 g färsk babyspenat
ca 100 g böngroddar
ca 400 g skalade räkor

Lime- & jalapenodressing
1 jalapeno eller grön chili
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl färskpressad limesaft
1/2 dl honung
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 dl färska korianderblad, hårt packade
1 dl olivolja
salt och peppar

färsk koriander till garnering

Kärna ur jalapenon till dressingen. Mixa den tillsammans med övriga ingredienser i matberedare eller med stavmixer till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skär rödlöken i tunna skivor och lägg i kallt vatten.  Skala och skär moroten i tunna strimlor. Strimla salladskålen tunt.

Sila bort vattnet från rödlöken. Varva nudlar, sallad, spenat, rödlök och böngroddar på tallrikar eller ett stort fat.  Toppa med räkorna, ringla över dressingen och garnera med färsk koriander.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00