ANNONS

Range cooker – en dröm som blir verklighet!

/

Det var ett tag sedan jag (Monica) skrev om husbygget. Men det ska bli ändring på det. Nu har vi kommit en bit på vägen (huset har dock inte börjat byggas ännu). Vi har tagit miljontals beslut vad det gäller allt från toaletter och dörrkarmar till hängrännor och dörrhandtag. Jag och Henrik har varit (otroligt nog) överens om det mesta. Han fick sina svarta stuprör och jag fick furugolvet ända fram till ytterdörren (vill inte ha klinker innanför som alla rekommenderar.) Jag har en faiblesse för det opraktiska (satte in en vit heltäckningsmatta i hallen i en av mina tidigare lägenheter…).

Har  nu börjat kolla lite smått på köket. Framförallt är spisen ett stort beslut. Har alltid drömt om en riktig stor range cooker.  Dock har jag fått hålla igen lite då jag har prioriterat att sätta spisen i köksön – och då vill jag inte att spisen ska vara för stor.  Jag vill nämligen inte kompromissa allt för mycket med arbetsytan bredvid spisen.  Det kommer alltså bli en 90 cm bred range cooker – men jag får iallafall plats med en som har två ugnar. Det blir ju toppen när jag  t ex vill tillaga en stek på låg värme och servera till ugnsbakad potatisklyftor som kräver lite högre värme. Jag hade helst haft gas – det hör ju liksom till när man har en range cooker men då sa Henrik ifrån (han tror det blir jobbigt att byta gasbehållare…). Eftersom jag har  i princip fått full frihet vad det gäller alla val i köket så gick jag med på induktionshäll.

Det finns en hel del range cookers att välja mellan. Nedan ser ni ett urval. De flesta märken har både klassiska och lite modernare modeller. Och många finns dessutom i roliga färger.

CDL110ECTP
FALCON

aga_tc3_aqua_347x372

AGA

BERTAZZONI
BERTAZZONI

stoves_rangecooker_sterling_1000_induktion_edelstahl
STOVES

ILVE RANGE COOKER

ILVE

559297c030743

LOFRA

A1P-9

SMEG

.

Just nu är det inte direkt panik att välja vilken spis jag ska ha – men det lutar nog åt en Bertazzoni. Eller ”Bertan” som jag redan har börjar kalla den.

Håll utkik här på bloggen då jag snart kommer att skriva lite mer om val av köksluckor och golv…

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00