Häll bort lagen från mozzarellan. Blanda övriga ingredienser och lägg ner osten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i minst 1 dygn i kylskåpet.
1.
Häll bort lagen från mozzarellan. Blanda övriga ingredienser och lägg ner osten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i minst 1 dygn i kylskåpet.
2.
Blanda alla ingredienser utom fetaosten. Lägg försiktigt ner osten i oljan så att den inte går sönder. Låt stå i minst 1 dygn i kylskåpet.
3.
Blanda alla ingredienser utom halloumin. Grilla osten på båda sidor i en het grillpanna tills den får grillränder. Låt svalna och lägg sedan ner osten i marinaden. Låt stå i minst 1 dygn i kylskåpet.
300 g cocktailmozzarella
ca 3 dl olivolja
1 tsk urkärnad hackad röd chili
½ dl strimlad färsk basilika
1 tsk rivet citronskal
salt
peppar
300 g fetaost, tärnad
1 citron, rivet skal + 1 msk färskpressad saft
2 msk rostade sesamfrön
1 msk fänkålsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar
200 g halloumi, skivad
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 citron rivet skal
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel rosépeppar