ANNONS

Skön långhelg i solen

/

Vilken fantastisk långhelg vi har haft här i Stockholm! Så varmt, så soligt, så underbart! Min (Lisa) helg innehöll  en riktig skön kombination av långa frukostar i solen på altanen, fix i trädgården till ljudet av barnens skratt på studsmattan, ute på restaurang i ett sommarvarmt Stockholm och grillning med kompisar.

I torsdagskväll var jag och min man ute på lokal med några kompisar. Vi började kvällen i Gamla Stan med drinkar på cocktailbaren Woodstockholm Matbar. Ett skönt Söderställe på Mosebacketorg, som kör olika teman på menyn efter säsong. Kvällens tema var ”Cajsa Warg”, där de tog recept från Cajsa Wargs klassiska kokbok från 1700-talet och komponerade om dem i modern tappning.

menu

Vi åt den förbestämda menyn som bestod av först tre förrätter.

Friterade gädd- och ostronqueneller med kålrabbi

quneller

Rökt potatis med dragonmajo, körvel, purjolöksaska och konfiterat smör (riktigt gott!)

potatis

Förlorade ägg med selleri, silverlök, löjrom och rostade hasselnötter

agg

Sedan blev vi serverade två mellanrätter.

Hästtartar med lingon,  jordärtskockspuré och paltchips

hast

Vårkyckling med isterband, gryn, endiver och sparris

kyckling2

Förrätterna, i vanlig ordning, var riktigt goda med fina, harmoniska smaker, och snäppet bättre än mellanrätterna. Hästtartaren var god – kanske inte helt en fantastisk smakupplevelse, då hästkött har en rätt mild smak, speciellet när den serveras rå. Servicen var  bra, personalen trevlig och vi blev serverade goda viner. Hela stämningen var skönt stimmigt i den lilla fullsatta restaurangen. Kan verkligen rekommendera ett besök! Kvällen avslutades på Omnipollos Hatt – en bryggeribar kombinerad med den kända surdegspizzerian Pizza Hatt.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00