back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sallad med tunnbrödsstavar med parmesan, prosciutto och grapefrukt

En läcker sallad med tunnbrödsstavar toppad med parmesan, prosciutto och grapefrukt. Perfekt för en lätt och fräsch måltid.

Hur

1.

Sätt ugnen på 200 grader.

2.

Skär tunnbröd i 16, ca 2 cm breda längder. Lägg på en bakplåt och strö över parmesan. Ställ in i ugnen i ca 3 minuter eller tills osten har smält. Låt svalna.

3.

Skär bort skalet från grapefrukten. Se till att skära bort all det beska vita. Skär den i tunna skivor.

4.

Fördela parmesantunnbröd, sallad, prosciutto och grapefrukt på tallrikar.

5.

Rör ihop olivolja, vit balsamvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.

Ingredienser

3 mjuka rektangulära tunnbröd

50 g parmesan

1 rosa grapefrukt

ca 50 g machésallad och mangoldskott

4 skivor prosciutto

0.5 dl olivolja

2 msk vit balsamvinäger

1 krm socker

efter smak salt

efter smak peppar