back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Spenat- & quinoasallad med tranbär- och tahinidressing

    Hur

    1.

    Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.

    2.

    Skala och skär rödlöken i skivor. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten, så blir de mildare i smaken.

    3.

    Vispa ihop tahini, citronsaft, honung, vitlök och olivolja till dressingen. Tillsätt eventuellt lite vatten för att tunna ut den. Smaka av med salt och peppar.

    4.

    Rosta solroskärnor, pinjenötter och pumpakärnor i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna och pumpakärnorna börjar ”poppa”. Låt svalna.

    5.

    Sila bort vattnet från rödlöken.

    6.

    Blanda quinoan med lök, spenat, tranbär, solros- och pumpakärnor samt pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat eller på tallrikar. Servera dressingen i en skål bredvid.

    Ingredienser

    2 1/2 dl quinoa

    1/2 rödlök

    1/2 dl solroskärnor

    1/2 dl pinjenötter

    1/2 dl pumpakärnor

    ca 130 g spenat

    1 dl torkade tranbär

    1 dl tahini

    ca 1/2 dl pressad citronsaft

    1-2 msk honung

    1 vitlösklyfta, pressad vitlök

    1/2 dl olivolja

    ca 2 msk vatten

    salt salt

    svartpeppar svartpeppar