ANNONS

Linssoppa med zuchinni och herbes de provence

/

Hej denna soliga måndag! Idag känns det verkligen som våren har äntligen kommit här i Stockholm. Vi kickar igång veckan med två intensiva och roliga plåtningsdagar för nya boken med vår duktiga fotograf Helen Pé.  Idag ska vi fota bl a smaksatta salter, hot sauces och olika varianter på majonäs!

Och som vanligt på måndagar delar vi med oss av veckans vegetariska recept. Det blir soppa igen – för soppor är ju så goda, enkla att göra och perfekt att göra stora satser av.  Den här mustiga linssoppan lagade jag (Lisa) förra veckan med Herbes de  Provence – kryddblandningen som vi fotade veckan före. Jag gjorde en dubbelsats och frös in några portioner som blir perfekt att ta fram till mig själv när jag ska snabbt få till en god lunch.

soppa

Röd linssoppa med Herbes de Provence
ca 4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta

2 morötter
1/2 zucchini
8 dl grönsaksbuljong
1 förpackning krossade tomater á 400 g
1 msk tomatpuré
2 dl röda linser
1 1/2 tsk Herbes de Provence
1 lagerblad
salt och peppar

färsk timjan till garnering

Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötter och skär i mindre bitar. Skär zucchinin i mindre bitar.  Värm olivolja  i en kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt morötteroch zuchinni och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, linser, herbes de provence och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter eller tills linserna är kokta. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med färsk timjan.

linsoppa

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00