ANNONS

Tuna melt

/

Jag (Monica) har tidigare här på bloggen skrivit om min nyfunna passion för mackor. Dock har jag ända sedan barnsben och min uppväxt i USA älskat en välgjord Tuna melt.

Nu under sportlovet passar den extrabra då man kan slå in mackan i ett foliepaket och ta med på skidutflykten.  Vid många värmestugor finns det möjlighet att över öppen eld grilla korv – men istället kan man ju grilla sin Tuna melt macka!

Tuna melt

Tuna melt macka

2 mackor

Tonfiskröra
1 burk tonfisk i vatten
1/2 – 1 dl majonäs
1/2 dl finhackad smörgåsgurka
2 msk finhackad rödlök
rivet skal från 1/2 citron
en skvätt citronsaft
salt och svartpeppar

4 skivor fullkornsrostbröd
tomatskivor
ost
smör

Rör ihop ingredienserna till tonfiskröran. Smaka av med salt och peppar.
Bred smör på alla brödskivor. Fördela tonfiskröran på fyra skivor (ej på smörsidan). Lägg några tomatskivor och några skivor ost på tonfiskröran. Lägg på de resterande brödskivorna och slå in varje macka i folie. Värm en stekpanna till medelhög värme. Lägg foliepaketen i pannan. Lägg en tyngre panna ovanpå för att trycka ihop dem något. Värm mackorna i några minuter på vardera sida.

Ät med chips!

Ps. Har man en mackgrill kan man förstås grilla mackorna i den istället.

.

Övriga recept på mackor som vi har delat med oss utav här på bloggen:

Baguette med krämig kyckling- och äggröra samt krispiga grönkålschips

Baguette med krämig kyckling- och äggröra samt krispiga grönkålschips

Macka med chèvre, krispig bacon och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple
Macka med chèvre, krispig bacon och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00