ANNONS

Afrodisiakum på Alla hjärtans dag

/

Det är svårt att undgå att på söndag är det Alla hjärtans dag. Även om det är förstås viktigt att visa omtanke och kärlek för nära och kära hela året om, så är det väl aldrig fel att hitta ett tillfälle att fira med något gott! Det går fortfarande att få tag på blodapelsiner så passa på att laga denna sötstarka blodapelsinsorbet med chili och kanel och bjud någon du tycker om.

Förresten så sägs det att både chili och kanel  fungerar som ett afrodisiakum och kan användas för att väcka passionerad kärlek och lust! Ha en riktig skön helg!

blodapelsinsorbet
Foto: Helen Pe


Blodapelsinsorbet med chili och kanel

4 portioner

1 dl socker
2 dl vatten
8 blodapelsiner
1 tsk kanel
1 tsk finhackad röd chili

Koka upp socker och vatten i en kastrull på svag värme till en klar lag. Ta kastrullen från värmen och låt svalna till rumstemperatur. Skär bort skalet, även det vita, på apelsinerna med vass kniv. Skär försiktigt ut klyftorna mellan hinnorna.

Blanda fruktköttet, den kylda sockerlagen, kanel och chili i mixer och kör i ca 10 sekunder.

För att göra sorbet i glassmaskin: Följ instruktionerna för glassmaskinen.

För att göra sorbet i frys: Häll blandningen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut. Beräknad frystid 3–4 timmar.

Serveringstips: Skär av ett lock på en apelsin och skär ut fruktköttet. Fyll sedan med sorbet.

 

 

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00