ANNONS

KRAV-märkt kött från Tre Bönder

/

IMG_6570

För ett tag sedan fick jag (Lisa) ett tips av en vännina om ett företag som heter Tre Bönder, som producerar KRAV-märkt nötkött på Torps Gård i Näshulta. Hon älskar också att laga mat och beställer hem kött därifrån och är hur nöjd som helst. Hennes barn hade sagt en gång att det var de godaste hamburgare – gjord på nötfärs därifrån – de hade ätit! Och dom är halvamerikaner! Självklart blev jag nyfiken och sedan dess köper jag sällan nötfärs från någon annan.

Det går inte att undgå de senaste diskussionerna kring samhällets köttätandet idag och hur den stora massproduktionen av kött runtom i världen har en negativ påverkan på miljön. Vi tycker kött är gott men äter det inte så jätte ofta. När vi väl äter det, vill vi att det ska vara av hög kvalité, från djur som har haft det bra och där den negativa påverkan på miljön har varit minimal.

Tre Bönders affärsidé är att producera nötkött i en relativt liten skala med stort fokus på djurens välmående och livskvalitet. De samarbetar med ett närliggande slakteri för att minimera obekväma transporter. Köttet säljs i lådor med olika sammansättning som kan köpas styckvis eller genom prenumerationer med återkommande leveranser. Prenumerationen fungerar ungefär som en matkasse som levereras till dörren ett visst antal gånger per år (beroende på vilken prenumeration man väljer). Man går enkelt in på deras hemsida och väljer från deras olika utbud av köttlådor.

Jag kan verkligen rekommendera Tre Bönder!  Och vi är inte sponsrade…  🙂

Här hittar ni några andra företag som producerar och säljer ekologisk kött.

Husa Gård – producerar och säljer ekologiskt kött från nöt, gris och lamm. Ligger ca 3 mil norr om Stockholm med gårdsförsäljning.

Gårdssällskapet – säljer ekologiskt och närproducerat kött direkt från gårdar i närheten. Hemleverans i Storstockholsområdet.

Gläntans Viltkött – erbjuder kvalitetssäkrat viltkött från svensk skog och mark, som är är naturligt ekologiskt och kommer från fria djur som lever och frodas i skog och mark. Hemleverans till ett flertal orter runtom i Sverige.

Kött på riktigt – säljer ekologiskt kött från nöt, gris och lamm som kommer från mindre ekologiska gårdar runt om i Västra Götaland. Hemleverans.

Gröna Hagars Kött – producerar och säljer ekologisk kött från nöt och lamm, samt chark och lammskin med hemleverans i Västmanland.

Upplands Bondens – ett flertal bönder runtom i Uppland som producerar och säljer KRAV-märkt kött. Hemleverans.

IMG_6573

IMG_6572

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00