ANNONS

Frittata med Västerbottensost toppad med löjrom och crème fraîche

/

För några månader sen gjorde vi ett samarbete med Västerbottensost där vi, tillsammans med ett gäng andra matinspiratörer, tog fram ett recept med osten som ingrediens. Som ni säkert har märkt här på bloggen – vi älskar frittata. Så vi gjorde en frittata med västerbottensost som vi sedan toppade med crème fraîche, löjrom och rödlök.

Gillar ni västerbottensost så ska ni kika in på deras hemsida vasterbottensost.se för där hittar ni många goda recept som de andra matinspiratörer har hittat på!  Vad sägs om ”Ugnsbakade paprikor fyllda med västerbottensost, risoni och rostad mandel” eller ”Friterade lökringar med pepprig ostdip”?!

Västerbottensost Frittata


Frittata
 med Västerbottensost toppad med
löjrom & crème fraîche

ca 8 bitar

500 g fast potatis
1 gul lök
2 msk olivolja
6 ägg
100 g Västerbottensost, riven
½ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
ca 1 ½ dl crème fraîche
ca 80 g löjrom eller stenbitsrom
¼ rödlök, finhackad

hackad gräslök och gräslöksblommor till garnering

Värm ugnen till 175 grader.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt svalna något och skär i tärningar.

Skala och hacka lök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Lägg löken åt sidan. Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.

Vispa äggen och rör ner löken, ost, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i stekpannan och rör om med potatisen. Ställ in stekpannan i ugnen och grädda i 20-25 minuter. Ta ut stekpannan och låt svalna. Tänk på att handtaget är varmt!

Skär frittatan i tårtbitar och lägg en klick crème fraîche på varje bit. Toppa med löjrom och rödlök. Garnera med hackad gräslök.

Kan serveras varm eller kall, gärna med en fräsch sallad.

 

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00