Spaghetti olio, aglio e peperoncino

Det går nog inte så mycket snabbare än så här att få till en god pastarätt!
Veckans vegetariska är spaghetti med olivolja, vitlök och chili.

Spaghietti
Foto: Roland Persson

SPAGHETTI OLIO, AGLIO E PEPERONCINO

 2 röda chilifrukter
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja
rivet skal från 1/2 citron
ca 1 dl finhackad bladpersilja
salt och svartpeppar
parmesanost till servering
ca 400 g spaghetti

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 4 msk av kokvattnet.

Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Värm oljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken och chilin och fräs på låg värme tills vitlöken börjar få lite färg. Tillsätt det sparade kokvattnet. Blanda med spaghettin. Rör ner citronskal och persilja och smaka av med salt och peppar. Riv över parmesanost vid servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..