ANNONS

Spaghetti olio, aglio e peperoncino

/

Det går nog inte så mycket snabbare än så här att få till en god pastarätt!
Veckans vegetariska är spaghetti med olivolja, vitlök och chili.

Spaghietti
Foto: Roland Persson

SPAGHETTI OLIO, AGLIO E PEPERONCINO

 2 röda chilifrukter
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja
rivet skal från 1/2 citron
ca 1 dl finhackad bladpersilja
salt och svartpeppar
parmesanost till servering
ca 400 g spaghetti

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 4 msk av kokvattnet.

Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Värm oljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken och chilin och fräs på låg värme tills vitlöken börjar få lite färg. Tillsätt det sparade kokvattnet. Blanda med spaghettin. Rör ner citronskal och persilja och smaka av med salt och peppar. Riv över parmesanost vid servering.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00