ANNONS

Müsli bars

/

Snart är det helg igen! Hela Sverige verkar ha fått en hel del snö på sistone och det är så härligt med det gnistrande vita landskapet. Idag skiner solen här i Stockholm och vi hoppas att det fortsätter även i helgen. Ska ni ut och njuta av den friska luften? Kanske åka skidor, skridskor eller pulka? Eller kanske bara vara hemma och ta det lugnt framför en värmande brasa? Oavsett tillfälle tycker vi att ni ska prova dessa müsli bars som är både ett nyttigt och gott mellanmål som alla kommer att älska!

Foto Ulrika Ekblom

.

Müsli Bars

1 dl sötmandel
1 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl sesamfrön
1 dl torkade tranbär
200 g torkade dadlar
2 msk kokosolja + extra
olja till smörjning
3 msk osötat jordnötssmör
1 msk vatten

Värm ugnen till 175 grader.

Grovhacka mandeln. Rosta mandel, havregryn, solroskärnor, kokosflingor och sesamfrön på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 5–10 minuter eller tills de för en gyllenbrun färg. Rör om då och då så att de inte bränns. Lägg dem i en skål tillsammans med tranbären.

Mixa dadlar och kokosolja i matberedare till en tjock smet. Värm jordnötssmöret försiktigt i en kastrull tills det har smält. Tillsätt jordnötssmöret och vattnet i matberedaren och kör till allt blandas.

Blanda jordnötskrämen med de torra ingredienserna till en deg. Krama ihop blandningen med händerna. Smörj en avlång bakform med kokosolja.

Tryck ut degen i formen och låt stå i kylen tills den stelnar, i minst 1 timme. Skär i rutor.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00