ANNONS

Len bönsoppa med doft av citron

/

Tillbaks till vardagen efter en lång och härlig ledighet är det med blandade känslor vi pussar familjen hej-då denna snöiga måndagsmorgon. Det har varit så mysigt att spenderat många sköna lediga dagar tillsammans samtidigt som vi har fyllt på med ny energi för att kicka igång ett nytt spännande år och fortsätta jobba vidare på vår nya kokbok!

Som alltid här på bloggen kör vi veckans vegetariska varje måndag. Idag bjuder vi på en av våra favoritsoppor från vår ”Soppor, bröd och röror” – en krämig och len bönsoppa med doft av citron. En enkel, snabb och löjligt god soppa som lägger sig mjuk som bomull i magen.

Trevlig måndag på er alla!Foto: Helen Pé

Foto: Helen Pé


Soppa på vita bönor med doft 
av citron
ca 4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 1 msk olivolja
4 burkar stora vita bönor eller cannellinibönor à 410 g
1 liter grönsaksbuljong
150 g spenat, färsk eller fryst och tinad
2 msk färskpressad citronrivet skal av 1/2 citron
1 dl crème fraîche
salt och peppar

Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en kastrull. Låt bönorna rinna av och tillsätt dem och buljongen. Sjud i ca 10 minuter. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i spenat, citronskal, citronsaft och crème fraîche. Rör om och sjud i några minuter över svag värme.

Smaksätt med salt och peppar.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00