ANNONS

Chocolate chip cookies

/

Ett nytt år har börjat. Ut med det gamla, in med det nya – nya bantningsböcker, nytt dyrt gymkort (som troligtvis börjar samla damm innan januari är slut) och nya löften om ett nyttigt leverne med diverse detoxkurer.  Tidningarnas löpsedlar skanderar ut hur du ska gå ner 15 kilo på en vecka.

Vi tänker dock inte tala om för dig vad du får och inte får äta. Vill du ha ännu ett recept på en chia-smoothie med vetegräs, spenat och spirulina få du nog söka på annat håll.  Idag bakar vi nämligen Chocolate Chip Cookies OCH Chocolate Chocolate Chip Cookies.

Foto Ulrika Ekblom

Foto Ulrika Ekblom

Chocolate chip cookie

ca 24 st

175 g smält smör, svalnat

2 ½ dl farinsocker

1 dl strösocker

1 ägg

1 äggula

5 dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

ca 250 g mörk choklad, grovhackad

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Blanda till sist i chokladen.

Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 17 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Chocolate Chocolate Chip cookies

ca 20 kakor

 

225 g mörk choklad

125 g smör eller margarin

1 ägg

2 ½ dl farinsocker

½ dl vispgrädde

4 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

1 kryddmått salt

100 g vit choklad

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält 125 g av chokladen och smör i en skål över vattenbad eller på låg värme i mikrovågsugn. Låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst. Rör i grädden och chokladblandningen.

Bland de torra ingredienserna och rör ihop med smeten till en smidig deg. Grovhacka resterande mörk choklad samt den vita chokladen och blanda ner i degen.

Forma degen till bollar. Lägg bollarna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter eller till kakorna spricker lite på ytan. Kakorna ska kännas något mjuka. Lägg försiktigt över kakorna på ett galler för att svalna.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00