ANNONS

Gulaschsoppa i vinterkylan

/

Vi lämnade ett vintergnistrande vitt landskap och klarblå himmel i Värmland för att komma hem till ett grått och snöfattigt Södermalm. Så idag flyr vi innerstan och åker ut till vår tomt (där vi ska bygga hus) där det åtminstone finns lite lite snö på marken. Köket i stugan har vi rivit ner och sålt på blocket så lunch får bli medhavd soppa i termos.

Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

4 portioner

 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

ca 2 msk raps- eller solrosolja

1 tsk malen kummin

1 msk paprikapulver

0.5 tsk cayennepeppar

300 g benfritt nötkött

2 tomater

3 msk tomatpuré

1.25 liter köttbuljong

2 potatisar

2 morötter

2 selleristjälkar

1 röd paprika

salt och peppar

gräddfil eller crème fraiche

 

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt kryddorna och rör om.

Tärna köttet, lägg ner i kastrullen och bryn några minuter under omrörning. Hacka tomaterna och lägg ner dem tillsammans med tomatpuré i kastrullen. Häll på buljongen och sjud soppan på låg värme tills köttet är mört.

Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Skiva sellerin och kärna ur och skär paprikan i små bitar. Lägg ner grönsakerna i soppan och låt småputtra tills potatisen och morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Garnera med gräddfil och crème fraiche.

Gulaschsoppa

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00