ANNONS

Året som gått…

/

2015


Året som har gått: 

MONICA

Årets bästa händelse: Att jag blev mamma till lilla Ines.

Årets mest oväntade händelse: Jag och Henrik köpte en fantastisk tomt där vi ska bygga vårt egenritade drömhus. (Ni får följa den resan här på bloggen…)

Årets roligaste projekt: Vi har börjat jobba på vår nya bok som ska handla om att laga mat från grunden.  Arbetet med boken har hittills varit spännande och lärorikt – ostar har ystats, vinäger har lagrats, kål har fermenterats och pasta har knådats. Dessutom är ju förstås husbygget också ett otroligt… skrämmande, stressande, jobbig och alldeles alldeles UNDERBAR projekt!

Årets godaste måltiden: Första måltiden efter att Ines föddes – eftersom den inte resulterade i andnöd och halsbränna.  Det blev småplock av goda charkuterier och opastöriserade ostar…

Årets sämsta måltid: Jag skulle vidga mina vyer och åkte på ”all-inclusive” till Mallorca. I en veckas tid led jag genom den ena oätliga måltiden efter den andra.

Årets lärdom: Det löser sig. I våras när jag var höggravid (med sviterna av bl a lågt blodtryck och dåliga järvärden), precis hade köpt tomt och började planera byggandet av hus, sålt vår lägenhet och under period hade inget boende 1 vecka efter vi skulle föda barn samt arbetade intensivt med nya boken – insåg jag att det är ingen idé att stressa ihjäl sig. Allt löser sig. Så jag gick in i ”zen-mode” och var ovanligt lugn trots tumultet som rådde i livet.

Årets smakupptäckt: Vatten. Alla som har ammat känner nog igen den där törsten när man ammar och vaknar mitt i natten genomsvettig och obeskrivligt törstig.

Ser fram emot nästa år: Hoppas kunna fira Nyår i vårt nya hus samt tycker det är oerhört spännande att se vilken sorts liten individ min lilla donna kommer att utvecklas till. Just nu sover hon mest hela tiden…

Årets nyårslöfte: Skulle vilja skriva att jag ska springa maraton eller äta på alla 3-stjärnigakrogar i världen men mitt modesta löfte är att jag måste jag få bukt med min dåliga rygg.  Dessutom har jag lovat mig själv att testa blodpudding igen – har inte gjort det sen första gången 1982 då jag nyinflyttad till Sverige åt det på skolan i tron att det var Brownies.

Önskan inför det nya året: I min närmaste familj har vi genom åren, tack och lov, varit förskonade allvarliga sjukdomar – dock finns det många i vår släkt och bland vänner som har drabbats av oerhört tragiska och sorgliga händelser det senaste året. Så min önskan är helt enkelt att min familj och alla vi känner får förbli friska – och de som är sjuka får tillfriskna.


LISA

Årets bästa händelse: När jag och min man Lars firade 10 år gifta, 20 år tillsammans i somras – en prestation jag är stolt över. Att vi släppte vår senaste kokbok ”Till bords med Systrarna Eisenman” efter många timmars och dagars hårt men roligt arbete!

Årets roligaste projekt: Att börja blogga för Elle mat o vin! Så roligt att komma direkt i kontakt med våra läsare och få dela med oss av alla våra recept. Det har också varit spännande att börja jobba på vår nya kokbok som ska handla om att laga mat från grunden.

Årets godaste måltiden: Den godaste måltiden handlar inte alltid om maten utan ofta om själva tillfället och vilka människor man får spendera den med. Hemmagjorda hamburgare och en kall öl i trädgården tillsammans med vänner en varm sommarkväll till ljudet av barnens lek och skratt. Goda tapas, läskande Sangria och härliga samtal med tjejkompisar på stranden i Marbella. En enkel pasta och ett gott vin på tu man hand med mannen när barnen har myst ner sig framför en film. Eller när dottern har stolt kokat kaffe själv för första gången, förberett en macka och överraskat mig med frukost på sängen.

Årets sämsta måltid: När min man råkade smaksätta den långkokta Boeuf Bourgignon med finhackad färsk koriander istället för persilja….Det blev inte särskilt gott.

Årets lärdom: Att verkligen uppskatta och vara tacksam för det mest värdefulla jag har – en kärleksfull man som står trygg och stark vid min sida och tre fantastiska barn som är friska.

Årets smakupptäckt: Rostad svartpeppar. Jag har alltid varit lite känslig mot för mycket svartpeppar i mat då jag tycker att den kan lätt ta över.  Jag ändrade mig sista dagen på 2015 då min man blev inspirerad av Leif Mannerström och rostade hela svartpepparkorn till sin pepparsås till Nyårsmiddagen. Wow – vilken härlig mild och aromatisk doft och smak! Så häftigt med en sån enkel men ny smakupplevelse!

Ser fram emot nästa år: Att komma igång med renoveringen av vårt hus. Vi har nu bott i huset i 3 år och det har tagit lite tid att gå vidare – men samtidigt känns det skönt att vi inte har jäktat in i något stort projekt för hastigt!

Årets nyårslöfte: Egentligen tycker jag inte om att göra storslagna nyårslöften som oftast är svåra att hålla. Istället ska jag lova mig själv följande:

– Att göra mitt bästa för att vara en bra föräldrar och partner.
– Att göra mitt bästa för att njuta av livet – leva i stunden, inte älta över det som har varit eller oroa mig för vad som kommer.
– Att göra mitt bästa att ha en positiv inställning till livets utmaningar.
– Att våga utmana och utveckla mig själv i mitt arbete.
– Och självklart det obligatoriska löftet  – att börja träna lite mer! 😉

Önskan inför det nya året:

Min största önskan – vilket i det stora hela är den absolut viktigaste – är att vår familj får fortsätta behålla vår hälsa och vara friska.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00