ANNONS

Snö och friterad lök!

/

Äntligen är snön här! Och som vi har väntat. Direkt drog på vi på oss varma kläder och packade ner matsäck bestående av korv och goda tillbehör.  Istället för att köra vanliga korv med bröd så brukar vi ta baguetter som vi gröper ur för att sedan fylla med lite godare korvar såsom chorizo, thüringer, kabanoss samt tillbehör såsom surkål, hemgjord friterad lök, ajvarås, relish etc Detta har dessutom blivit en relativt ny tradition när våra familjer firar jul tillsammans. För att barnen inte ska börja klättra på väggarna på julafton så brukar vi ”tvinga” ut dem för lite frisk luft, lek och korvgrillning.

.

Till bords med systrarna Eisenman

Denna härliga bild (tagen av Ulrika Ekblom) är från vår bok Till bords med systrarna Eisenman – i vilket det finns en massa goda recept på diverse hemgjorda korvar och tillbehör. Nedan bjuder vi på receptet på Friterad lök. Trots att det tar lite tid så är det busenkelt och galet gott!

FRITERAD LÖK
(1 timme och 15 minuter, ca 4 dl)

ca 500 g schalottenlök
ca 1 liter rapsolja

Skala och skiva löken. Värm oljan i en kastrull. Fritera löken långsamt på låg värme i cirka 1 timme eller tills den är krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

.

Följande bilder är från dagens utflykt.

DSC03563

DSC03568
DSC03570
DSC03573

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00