ANNONS

Dagens julklappstips OCH Vaniljmousse med exotiska frukter

/

Idag ska vi tipsa om en julklapp som egentligen inte har något med mat att göra men den är så himla fin så vi måste dela med oss av den. Det är ett underbart litet armband från Mumbai Stockholm. I och med att vi jobbar med mat så har vi inte så mycket smycken på oss – det är i vissa fall ohygieniskt och rätt ofta bara i vägen. MEN detta lilla diskreta armband med en svala är helt irresistible. Jag (Monica) fick den i födelsedagspresent och har hittills aldrig tagit av mig den.

Cecilia, som har startat Mumbai Stockholm och som designar alla de fina smyckena kontaktade oss för ett tag sedan och frågade om vi hade något recept på vaniljmousse. Det hade vi konstigt nog inte. Så det var bara att ge sig in i köket och börja vispa och provsmaka . Resultatet blev denna Vaniljmousse med exotiska frukter

Mumbai Stockholm armband

DSC03244

Vaniljmousse med exotiska frukter

2 gelatinblad
2 dl mjölk
3 msk strösocker

3 äggulor
1 vaniljstång
rivet skal från 1/2 citron

2 dl vispgrädde

tropisk frukt, t ex passionsfrukt, sharon, ananas, mango, papaya, kiwi etc

.

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.

Häll upp mjölk och socker i en kastrull. Vispa ner äggulorna. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner i mjölken. Lägg även när stången.  Värm försiktigt under omrörning till krämen tjocknar. Obs! Det får inte koka.

Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladet ur vattnet, krama ur och rör ner det i kastrullen så att det löser sig. Låt svalna.

Plocka bort vaniljstången. Rör ner citronskalet. Vispa grädden och vänd försiktigt ihop den med krämen. Klicka ner moussen i glas eller portionsskålar och ställ kallt tills moussen har stelnat, i minst 1 timme.

Garnera med tropisk frukt.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00