Baguette fylld med grönkålschips och krämig ägg- och kycklingröra

För några veckor sedan berättade jag (Monica) här på bloggen att jag hade nu under min föräldrar”ledighet” fått dille på att göra mackor. Då fick ni ett recept på en Macka med chèvre, krispig bacon och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple. Här kommer min senaste påhitt – det är en baguette med krämig kyckling- och äggröra där jag har även stoppat in grönkålschips i mackan för att addera lite krisp!

 

Baguette med krämig kyckling- och äggröra samt krispiga grönkålschips

 

Baguette med krämig kyckling- och äggröra samt krispiga grönkålschips

Jag är en stor fan utav majonnäs. Det är inte alla. Så i detta recept får man anpassa mängden majonnäs efter tycke.

ca 4 mackor

2 st kokta kycklingfiléer, kalla
4 hårdkokta ägg, kalla
1 stjälk blekselleri
ca 1 dl majonnäs
ca 1/2 dl crème fraiche
rivet skal från 1/2 citron
1 skvätt citronsaft
salt och peppar

1 baguette
grönkålschips (se här för recept)
sallad

Tärna kycklingen och hacka ägget. Skiva sellerin fint. Blanda kyckling, ägg och selleri med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Skär baguetten i fyra bitar. Skär varje bit på längden. Fördela sallad, kyckling- och äggröra, och grönkålschips på varje underdel. Sätt på överdelen och fäst med tandpetare.

.

LOADING..