ANNONS

Sesampanerad torsk med ingefärsfräst broccoli och grönkål

/

sesamtorsk


Sesampanerad torsk med ingefärsfräst broccoli & grönkål
4 portioner

600 g torskfilé
2 ägg

1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2-3 dl pankoströbröd
3 msk sesamfröna, svarta eller vita
ca 3 msk smör till stekning
ca 3 msk olja tills stekning

Ingefärsfrästa grönsaker
ca 250 g broccoli
ca 100 g grönkål
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 2 msk olja till stekning
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk ljus soja
salt och peppar

Skär torsken i mindre bitar. Vispa äggen i en skål. Rör ihop mjöl, salt och vitpeppar i en annan skål. Blanda pankoströbröd och sesamfröna i ytterligare en skål.  Börja med att droppa torsken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.  Stek fisk bitarna gyllenbruna och frasiga i smör och olja i en stekpanna.

Skär broccoli i mindre bitar. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.

Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt broccoli och stek i några minuter. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något. Höj värmen något och tillsätt soja och ingefära och fräs i ytterligare någon minut. Smaka eventuellt av med salt och peppar.



0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00