back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Macka med chèvre, krispig bacon och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple

En läcker macka med chèvre, krispig bacon, lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple.

Hur

1.

Skala och skär rödlöken i skivor. Fräs i oljan över låg värme i ca 20 minuter.

2.

Under tiden – skala, kärna ur och tärna äpplet. Rör ner äpplet i rödlöken tillsammans med vinäger, sirap och farinsocker. Fortsätt stek i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.

3.

Stek bacon knaprigt och åt rinna av på hushållspapper.

4.

Skär baguetten i fyra bitar. Dela på längden och bred lite smör på brödet. Stek brödet i en stekpanna tills den får en gyllenbrun yta.

5.

Fördela chèvre, karamelliserad lök och bacon på 4 av brödbitarna. Lägg på locken och fäst ihop med en tandpetare.

Ingredienser

2 stora rödlök

1 - 2 msk rapsolja

1 äpple

2 tsk äppelcidervinäger

1 msk lönnsirap

1 msk farinsocker

lite salt

2 paket bacon

200 - 300 g chèvre

1 baguette

ca 25 g smör