Skala och skär rödlöken i skivor. Fräs i oljan över låg värme i ca 20 minuter.
En läcker macka med chèvre, krispig bacon, lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple.
1.
Skala och skär rödlöken i skivor. Fräs i oljan över låg värme i ca 20 minuter.
2.
Under tiden – skala, kärna ur och tärna äpplet. Rör ner äpplet i rödlöken tillsammans med vinäger, sirap och farinsocker. Fortsätt stek i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.
3.
Stek bacon knaprigt och åt rinna av på hushållspapper.
4.
Skär baguetten i fyra bitar. Dela på längden och bred lite smör på brödet. Stek brödet i en stekpanna tills den får en gyllenbrun yta.
5.
Fördela chèvre, karamelliserad lök och bacon på 4 av brödbitarna. Lägg på locken och fäst ihop med en tandpetare.
2 stora rödlök
1 - 2 msk rapsolja
1 äpple
2 tsk äppelcidervinäger
1 msk lönnsirap
1 msk farinsocker
lite salt
2 paket bacon
200 - 300 g chèvre
1 baguette
ca 25 g smör