Havrekakor med valnötter och russin

Här kommer en liten påminnelse och inspiration om vår tävling! Missa verkligen inte detta tillfälle att vinna våra 3 sötsaksböcker: Två systrars söta, Vinterns söta och Sommarens söta! Se här för mer information.

Dessa havrekakor är våra absolut favoritkakor och var även det hos många av våra gäster när vi drev The Cookbook Café. Receptet kommer från vår första kokbok ”Två systrars söta”. Passa på att göra en dubbelsats och frysa in en del av degen!

Foto: Helén Pe

Foto: Helén Pe


Havrekakor med russin & valnötter
ca 25 kakor

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grovhackade valnötter

 

Värm ugnen till 175 grader.

Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.

Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.

Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen.

Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..