Medelhavspastagratäng med zuchinni, paprika, oliver och mozzarella

Vego vegetarisk pastagratäng

 

.


Medelhavspastagratäng med zuchinni, paprika, oliver och mozzarella

ca 4 portioner

300 g pasta, t ex penne, fusilli, rigatoni
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk olivolja
2 förpackningar krossade tomater á 400 g
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1 lagerblad
1 tsk timjan
ca 1/2 tsk chiliflingor
1 msk finhackad basilika
1/2 zuchinni (ca 200 g) 
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl oliver
2 paket mozzarella á 125 g
salt och svartpeppar

Koka pastan al denne enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och ställ åt sidan.

Värm ugnen till 225 grader. Smörj en ugnsform.

Skala och skär rödlök i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs löken i ca 1 msk olivolja i en kastrull i några minuter. Tillsätt chiliflingor och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker, lagerblad och timjan. Låt sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Plocka ur lagerbladet.

Skär zuchinni och paprika i mindre bitar.  Fräs i en stekpanna i resten av olivoljan i några minuter. Rör i hop med tomatsåsen, oliverna och pastan. Riv mozzarellan och blanda ner ca 1 1/2 mozzarella med pastan. Spara resten. Smaka av med salt och peppar.

Häll pastan i ugnsformen. Strö över resten av mozzarellan. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills osten blir gyllenbrun.

 

Vego vegetarisk pastagratäng

 

Vego vegetarisk pastagratäng

 

LOADING..