Potatisrebellerna på Unga Dramaten

potatisrebeller
Var kommer potatisen ifrån och när kom den till Sverige? Nu börjar höstlov och många barn är lediga denna vecka. Här kommer ett tips för er med barn (från 6 år) som finns i Stockholmsområdet eller kommer på besök. Unga Dramaten har satt upp föreställningen ”Potatisrebellerna” av Magnus Lindman, som handlar om potatisens spännande historia och om resan från Anderna till Sverige. Så här beskrivs föreställningen:

”Vi odlar. Vi skördar. Vi äter. Vi beger oss ut på en vindlande resa genom potatisens historia, från Andernas sluttningar till Europas åkrar i dag.

Längs vägen träffar vi massor av spännande personer, som den listige Antoine-Augustin Parmentier som gjorde potatis populär i 1700-talets Frankrike. 

Vi får höra om hur potatisen mötts med kärlek och skepsis, hur den kom till Sverige och hur den både räddat miljoner liv och orsakat svår svält. Potatisrebellerna är en handgriplig och rolig föreställning om en välkänd knöl. 

Unga Dramaten fortsätter med Potatisrebellerna att undersöka den blå planeten, i samma anda som i H2O, den kritikerrosade föreställningen om vatten och vätskor.

För mer information och för att boka biljetter, se här:  www.dramaten.se/Repertoar/Potatisrebellerna/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..