Amerikanska pannkakor med banan och pekannöt-, russin och muskovadosmör

Ni som hänger på Instagram och följer diverse matrelaterade konton kan inte ha undgått trenden att lägga upp bilder på skyhöga staplar av amerikanska pannkakor. Visst ser det härligt och dekadent ut – men finns det verkligen någon som orkar stoppa i sig 20 pannkakor?  Efter att ha plåtat dessa pannkakor nedan kan vi bekräfta att:

1. Nej – oavsett hur goda de är får man förstöra den fina stylade stapeln av pannkisar och dela med någon annan.
2. De blir kalla innan man hinner steka tillräckligt många för att nå en respektabel höjd.

Med det sagt – så är dessa pannkakor världens godaste oavsett hur de ser ut när de serveras! 🙂 För att få dem riktigt fluffiga  (de plattas för övrigt till om man envisas med att stapla 20 stycken på varandra…) är knepet att dela på ägget och vända ner äggvitan som har vispats till ett fast skum det sista man göra.

Här bjuder vi dessutom på ett litet smakprov ur vår kommande bok där vi bland annat har recept på olika smaksatta smör. Här har vi blandat i muskovadosocker, kanel, muskotnöt, pekannötter, vanliga russin samt sultanrussin. Gifter sig perfekt med banan och lönnsirap på pannkakorna!

Ha en riktig skön helg!

 

Amerikanska pannkakor med banan och pekannöt-, russin och muskovadosmör
Amerikanska pannkakor med banan
ca 8 stycken

3 dl  vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk  bakpulver
1/2 tsk  bikarbonat
1 tsk  vaniljsocker
1 krm  salt
3 1/2 dl  filmjölk
1/2 dl matolja
ägg, delat
1-2 bananer, skivade
smör för stekning

Rör ihop de torra ingredienserna.  Blanda i filmjölk, matolja och äggula och vispa till en slät smet. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner det i smeten. Värm en stekpanna med lite smör. Häll 1/2 – 1 dl smet i pannan. Tänk på att inte ha för het panna. Vänd pannkakan då bubblor formas på ovansidan.

Servera pannkakorna med skivade bananer, smaksatt smör och riktigt mycket lönnsirap!

Smaksatt smör med muscovadosocker, pekannötter och russin

100 g rumsvarmt smör
1 msk muscovadosocker
1/4 tsk malen kanel
1/4 tsk malen muskotnöt
2 msk hackade pekannötter
2 msk hackade russin

Rör ihop alla ingredienser. Rulla smöret till en avlång rulle, plasta in och ställ in i kylen för att stelna något.

Amerikanska pannkakor med banan och pekannöt-, russin och muskovadosmör

Amerikanska pannkakor med banan och pekannöt-, russin och muskovadosmör

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..