back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pumpasoppa med bacon och ädelost

En len och mild pumpasoppa med smakrika baconbitar och ädelost som komplement.

    Hur

    1.

    Skär av toppen på pumpan. Kärna ur och gröp ur köttet och skär det i bitar.

    2.

    Koka upp pumpaköttet i mjölk och salt.

    3.

    Skala under tiden lök och vitlök. Hacka lök och bacon.

    4.

    Stek allt tills baconbitarna är knapriga. (Spara lite bacon till garnering.)

    5.

    Blanda ner lök och bacon i soppan tillsammans med oregano och lagerblad.

    6.

    Koka i ytterligare ca 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.

    7.

    Ta bort lagerbladen och lägg till osten. (Spara lite till garnering.)

    8.

    Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.

    9.

    Späd med lite buljong om så önskas.

    10.

    Salta och peppra efter smak. Var försiktig med saltet eftersom både ost och bacon ger mycket sälta.

    11.

    Servera soppan och garnera varje portion med baconbitar och smulad ost.

    Ingredienser

    750 g pumpakött

    7 dl mjölk

    1/2 tsk salt

    1 gul lök

    2 vitlöksklyftor

    80 g bacon

    ca 1 msk torkad oregano

    2 lagerblad

    125 g ädelost eller annan mögelost

    efter smak salt

    efter smak peppar