ANNONS

Pumpasoppa med bacon och ädelost

/

Även om pumpa är väldigt gott så behöver den oftast lite hjälp på traven, i form av ytterligare smaksättning, för att nå sin fulla potential.  Här blir det salta baconet och smakrika ädelosten utmärkta komplement till den lena och milda pumpasoppan.

Foto Helen Pe

Foto Helen Pe

Pumpasoppa med bacon och ädelost

4 portioner

750 g pumpakött
7 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
80 g bacon
ca 1 msk torkad oregano
2 lagerblad
125 g ädelost eller annan mögelost
salt och peppar

Skär av toppen på pumpan. Kärna ur och gröp ur köttet och skär det i bitar. Koka upp pumpaköttet
i mjölk och salt.

Skala under tiden lök och vitlök. Hacka lök och bacon. Stek allt tills baconbitarna är knapriga. (Spara lite bacon till garnering.) Blanda ner lök och bacon i soppan tillsammans med oregano och lagerblad. Koka i ytterligare ca 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.

Ta bort lagerbladen och lägg till osten. (Spara lite till garnering.) Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Salta och peppra efter smak. Var försiktig med saltet eftersom både ost och bacon ger mycket sälta.

Servera soppan och garnera varje portion med baconbitar och smulad ost.

Receptet kommer från vår bok Soppor, bröd och röror

Foto Helen Pe

Foto Helen Pe

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00