Varmrökt lax med palsternackspuré och fänkål- och äppelcoleslaw

Varmrökt lax med palsternacksmos och fänkål- & äppelcoleslaw

Varmrökt lax med palsternacksmos och fänkål- & äppelcoleslaw

Varmrökt lax med palsternacksmos och fänkål- & äppelcoleslaw

ca 4 portioner

ca 600 g varmrökt lax
ca 500 g potatis, av mjölig sort
ca 400 g palsternacka
3 msk smör
1 – 1 1/2 dl varm mjölk
2 fänkål
1/2 äpple
3 msk majonäs
2 msk gräddfil
2 tsk äppelcidervinäger
1 msk färskpressad apelsin
rivet skal från 1/2 apelsin

salt och peppar

 

Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten, i ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt ånga.  Mosa potatisen och palsternacka med en stöt. Blanda i smör och den varma mjölken lite åt gången, till en mos. Smaka av med salt och peppar.

Ansa och dela fänkålen mitt itu och skär bort den grova mittstocken. Spara fänkålsdillen och hacka. Skär sedan fänkålen i tunna skivor. Skala och riv halva äpplet. Rör ihop fänkål, äpple, majonnäs, gräddfil, apelsinsaft och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar.

Servera den varmrökta laxen med palsternacksmosen och fänkål- & äppelcoleslaw.

LOADING..