ANNONS

Helgtips! Spaghetti med kalvfärsbullar i tomatsås

/

Äntligen fredag och snart helg igen! Här i Stockholm har vi en fantastisk fin höstdag och hoppas på att det fina vädret fortsätter under hela helgen. Här kommer ett middagstips på en rätt enkel och väldig god spaghetti med kalvfärsbullar med citron i tomatsås. Trevlig helg önskar vi er alla!

Spaghetti med kalvfärsbullar i tomatsås

Spaghetti med kalvfärsbullar i tomatsås

4 portioner

500 g kalvfärs
1 msk rivet citronskal
3 msk hackad persilja
1 ägg
¾ tsk salt
1 nypa svartpeppar
1-2 msk smör
ca 400 g spaghetti

Tomatsås
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressad
1 msk olivolja
ca 800 g hela tomater eller plommontomater på burk/tetra
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 lagerblad
2 tsk socker
2 msk hackad färsk basilika
salt och svartpeppar

parmesanost och persilja till garnering

Rör ihop kalvfärs med citronskal, persilja, ägg, salt och peppar. Rulla färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör i någon minut tills de får en fin yta. De behöver inte vara genomstekta då de kommer tillagas klart i tomatsåsen. Lägg åt sidan.

Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, oregano, lagerblad och socker. Koka upp och låt puttra i ca 15 minuter utan lock. Tillsätt kalvfärsbullarna och låt puttra i ca 10 minuter till. Tillsätt basilika och smaka av med salt och svartpeppar.

Koka spaghetti al dente enligt förpackningen.

Servera tillsammans med nyriven parmesanost och garnera med persilja.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00