ANNONS

Ciabatta med buffelmozzarella, tomater och rucola

/

Det är fullt upp! Framförallt för mig (Monica). Förutom att jag dras med en stor mage och diverse mindre trevliga gravidkrämpor som allmänt ont, halsbränna, andfåddhet och kramp i benen (vägs dock upp av att jag ständigt drömmer om att jag och Zlatan är tillsammans… Sorry Henrik) så ska vi även flytta om mindre än två veckor. Idag är det dock fokus på att plåta för nya boken – det blir diverse inläggningar, nutella och kanstanjepuré, pita och naanbröd, smaksatt pasta och diverse mejerirodukter som yoghurt  (vanlig samt kokos-, soya- och havreyoghurt), filmjölk, kefir, filbunke etc.  Spännande va? På fredag bär det av till Göteborg och Bokmässan. Där ska vi under fredagen uppträda på kockscenen och laga Jordärtskocksgnocchi med svamp och äppelsås. Kom förbi om ni är i krokarna och vill provsmaka  – eller bara för att säga hej!  Kl 12.30 kommer vi laga mat på Kockscenen, kl 13.50 intervjuas vi på Kockscenen och kl. 15.15 intervjuas vi i Bonniermontern. Vid varje tillfälle kommer det även finnas möjlighet att köpa våra böcker och få dem signerade. Men kom i tid då det lär vara kaos och kravallstaket… He he.. eller kanske  inte…

Som ni kanske förstår så lägger vi inte upp recept för en 7-rätters middag idag utan det får istället bli denna superenkla och supersnabba och supergoda Ciabatta med buffelmozzarella, tomater och rucola.

Ciabatta med mozzarella, tomater och rucola.

Ciabatta med buffelmozzarella, tomater och rucola

2 portioner

1 ciabatta
1 ask körsbärstomater
2 buffelmozzarella1 näve rucola
några blad basilika
olivolja
flingsalt och svartpeppar

Sätt ugnen på högsta värmen och grill.

Halvera körsbärstomaterna. Riv sönder mozzarellan.

Dela ciabattan och sätt in den längst upp i ugnen. Håll noggrann koll på brödet tills de blir gyllenbrunt – det får inte brännas!

Fördela mozzarella, tomater och rucola på brödet. Strö över hackad basilika, salt och peppar. Ringla över lite olivolja.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00