ANNONS

Tabbouleh med hommous och rostat pitabröd

/

Måndag igen! Hoppas ni har haft en riktig skön helg!

Recept på goda och lättlagade middagstips kan man aldrig få nog av, eller hur? Vi gillar speciellt att få tips på smakrika vegetariska rätter. Tabbouleh och hommous är riktiga favoriter som passar både vardag som fest, lunch som middag. Tunt pitabröd som vi har rostat i ugnen, blir härligt krispigt att doppa i den lena hommousen.

tabbouleh

Tabbouleh med hommous och rostat pitabröd
4 portioner

Tabbouleh
2 dl okokt bulgur
4 tomater
1/2 gurka
1 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl färsk mynta
3 msk pressad citronsaft
3 msk olivolja
salt och peppar

Hommous
ca 5 dl

ca 750 g kokta kikärter
5-6 msk tahini (sesamfröpasta)
1-2 vitlöksklyftor, pressad
ca 3/4 dl färskpressad citron
ca 1 dl vatten
salt och peppar

paprikapulver till garnering

För att göra tabbouleh: Koka bulguren enligt anvisningar på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur tomaterna och gurkan och finhacka dem. Blanda bulgur, tomater, gurka, persilja, mynta, citronsaft och 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.

För att göra hommous: Lägg tahini, vitlök och citron i en matberedare och kör i ca 1 min till en slät men fast massa. Tillsätt lite vatten och fortsätt mixa tills den blir krämig. Lägg i kikärtorna och mixa i några minuter. Skrapa ner kikärtorna från kanterna med en slickepott då och då. Späd sedan med lite vatten åt gången, tills hommousen blir krämig och önskad tjocklek. Smaka av med salt, peppar och eventuell mer citron. Ringla över lite olja och garnera eventuellt med paprikapulver.

Servera med rostat pitabröd.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00