Vegetarisk lasagne med ricotta, mozzarella, zucchini och spenat

lasagne

Vegetarisk lasagne med ricotta, mozzarella, zucchini och spenat
4-6 portioner


1 gul lök

1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 förpackningar krossade tomater á 500 g
1 dl grönsaksbuljong

2 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
2 tsk oregano
1 lagerblad
4 msk hackad basilika
ca 50 g spenat
250 g zucchini
3 paket mozzarella á 125 g

500 g ricotta
50 g riven parmesan
1 ägg
salt och svartpeppar

 

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök i olioljan i ca 5 minuter i en kastrull. Lägg i vitlöken och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt de krossade tomaterna, buljong, tomatpuré, socker, oregano och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Ta upp lagerbladet och rör i 2 msk hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.

Värm ugnen till 200 grader.

Medan såsen sjuder, hacka spenat och skiva zucchinin i ca 1 cm skivor. Riv mozzarellan i mindre bitar. Rör sedan ihop ricotta, spenat, parmesan, 2 msk basilika och ägg. Smaka av med salt och peppar.

Smörj en ugnsform. Börja med 1 lager tomatsås, sedan ett lager lasagneplattor och ytterligare lite tomatsås. Klicka över lite ricottaröra ovanpå, strö över lite riven mozzarella och sedan några skivor zucchini.  Upprepa ytterligare någon/några lager, och avsluta med bara ricottaröra och resten av mozzarellan.

Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck formen med folie om osten börjar få för mycket färg. Låt lasagnen vila i ca 10 minuter före servering.

 

  1. Hu så gott det ser ut! Måste testa till middagen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..