ANNONS

Spaghetti med salsiccia och körsbärstomater

/

Det är alltid roligt att se vilka av recepten i våra böcker bli favoriter hos våra läsare. Denna spaghetti med salsiccia och körsbärstomater tycks har blivit mycket populär – vilket vi förstår då den är en storfavorit hos hos också! Färsk salsiccia finns att köpa med olika goda smaksättningar som fänkål, karljohansvamp och rosmarin.

Foto Ulrika Ekblom

Foto: Roland Persson

Foto Roland Persson


Spaghetti med salsiccia, körsbärstomater och parmesan
4 portioner


400 g  
färsk salsiccia
4  äggulor
1 dl  vispgrädde
50 g  riven parmesanost
16  körsbärstomater (ca 250 g)
1 msk  olivolja
3 msk  hackad persilja
 salt och svartpeppar
400 g  spaghetti

50 g hyvlad parmesanost till garnering

Snitta salsiccian på längden, ta ut köttet och rulla det till små bollar. Rör ihop äggulor, vispgrädde och parmesanost. Dela körsbärstomaterna i halvor. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Stek under tiden salsiccia-bollarna i olivolja i en stekpanna tills de är genomstekta. Lägg ner tomaterna och låt dem steka med i cirka 30 sekunder. Häll av vattnet från pastan men spara några matskedar av kokspadet i kastrullen. Rör ner den varma pastan och äggblandningen och blanda väl. Rör ner salsiccian och tomaterna. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. Garnera med hyvlad parmesan.

Receptet kommer från vår kokbok ”Till Bords med Systrarna Eisenman”.

1
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00