ANNONS

Bulgursallad med kryddig karamelliserad sötpotatis, chevre, pekannötter och aprikoser

/

Med inspiration från vår goda lunch förra veckan på FLFL Levantine Kitchen, har vi lagat en liknande bugursallad fast med chèvre, pekannötter och spenat istället för feta, solroskärnor och ruccola. En smakrik sallad som passar både till lunch eller middag!

bulgursallad


Bulgursallad med kryddig karamelliserad sötpotatis, chèvre,
pekannötter och aprikoser

4 portioner

3 dl bulgur
500 g sötpotatis
2-3 msk olivolja
2 msk farinsocker
1/2 tsk chiliflingor
ca 125 g torkade aprikoser
150 g chèvre
100 g pekannötter
100 g färsk spenat

örtsalt, flingsalt och peppar

Värm ugnen till 200 grader.

Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Smaka av med örtsalt och peppar.

Skala och skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda runtom med olivolja, farinsocker och chiliflingor. Sprid ut på en bakplåt och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter, eller tills de är klara. Rör om då och då.

Skiva aprikoserna. Bryt pekannötterna i mindre bitar. Smula chévreosten. Varva bulguren med sötpotatis, aprikoser, nötter, chevre och spenat.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00