Värm ugnen till 175 grader.
Hur söta är inte dessa mini-chokladcupcakes med chokladfrosting och små hemgjorda marsipanrosor? För att inte tala om hur fantastiskt goda de är. Det är faktiskt inte så svårt att göra små marsipanrosor själv. Klicka vidare här för att se hur man gör!
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Fyll en bakplåt för minimuffins med pappersformar eller smörj och bröa formen.
3.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
4.
Häll smeten i formarna och grädda i 7-10 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.
5.
Rör ihop ingredienserna till chokladkrämen och rör den slät. Spritsa krämen på varje cupcake. Gör iordning små marsipanrosor och toppa varje cupcake med en.
6.
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vatten
Chokladkräm
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
100 g philadelphiaost
60 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe eller espresso
rosa marsipan till rosorna