FLFL Levantine Kitchen

Efter att har semestrat  (och jobbat)  på varsitt håll i över en månad sågs vi idag för att äta lunch och jobba lite på vår kommande bok (och även skvallra lite förstås….). Eftersom Lisa rätt sällan kommer in till stan och eftersom Monica ska flytta ut från stan försöker vi alltid passa på och prova någon ny restaurang. Idag blev det FLFL Levantine Kitchen på Nytorget.  (”Levanten” avser de länder runt östra delen av medelhavet, t ex Syrien, Libanon, Jordanien, Israel och Palestina.)

När vi väl hade orienterat oss i den något komplicerade ordningen att ta sallad, välja bord och sen beställa – och sen försöka förstå oss på menyn så blev vi glatt överraskade av den snygga uppläggningen och framförallt den fantastiska goda maten som serverades oss. Som alltid delade vi på maten och valde en ljummen sallad på quinoa, rucola, karamelliserad sötpotatatis, valnötter, aprikoser, pumpafrön och citronvinaigrette. Vi tog även falafel med hommous, vitkål och levantinsk sallad och tahini.  Riktigt, riktigt gott!

FLFL Levantine Kitchen tilldelas 5 falafel utav 5!

Falafel

 

 

FLFL Levantine Kitchen

FLFL Levantine Kitchen

FLFL Levantine Kitchen

FLFL Levantine Kitchen

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..