Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av.
En klassisk inlagd sill som är ett måste till midsommar.
1.
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av.
2.
Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar.
3.
Varva sillen med lök och morötter i en stor burk med lock.
4.
Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor.
5.
Låt lagen kallna och slå den sedan över sillen.
6.
Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet.
7.
Låt stå i minst 2 dygn.
2 burkar à 420 g inläggningssill
1 röd lök
1 morot
2 1/2 dl ättiksprit
7 1/2 dl vatten
7 1/2 dl strösocker
12 st kryddpepparkorn
12 st vitpepparkorn
5 st lagerblad
1 knivsudd malen ingefära
1 kaffesked ljusa senapskorn
1 kaffesked mörka senapskorn