ANNONS

Järvsö Creperie och Butik

/

Hej igen från Jarse! Jag (Lisa) och familjen fortsätter semestra här och eftersom vädret inte tillåter något strandhäng med sol och bad, passar vi på att besöka många fikaställen. Ett favoritställe är Järvsö Crêperie och Butik.

För 3 år sedan renoverade och inredde Malin Jonsson Näsman ett gårdshus intill sitt eget och öppnade dörrarna till Madeleine Lodins Silversmide och handla fina smycken.

malin

Duktiga, ambitiösa Malin

creperieskylt

creperiet

Crêperiet erbjuder en meny på flera olika galetter och crêpes, som alla låter så otroligt goda så det är alltid enormt svårt att välja. Under åren har vi provat oss igenom alla…och min favorit är Jarsegaletten med Jarseost, potatis från Björs, brynt smör och färska örter medan Lars favorit är Galettekomplett med skinka, ägg, tomat och färsk pepparrot.

creperiet9

crepe2

 

crepe

crep4

koket2

koket4

creperiet5

Se till att vara riktig hungrig när ni besöker Crêperiet för efter galetten, måste man ju självklart också smaka på en crêpe! Fasténsäppelcrêpe, komponerad av Årets kock 2014 Filip Fastén (som kommer från grannbyn Ljusdal) är helt makalöst god. Den består av tunt skivade äpplen, sirap, mandlar, brynt smör och vaniljglass. Barnen väljer alltid Chokladclassico, en mäktig crêpe med härlig hemgjord chokladsås, nutella och vaniljglass.

crepes5

Fasténs crêpe med äpple, hackade mandlar, sirap, brynt smör och vaniljglass

jordgubbsgal
Crêpe med jordgubbar i citronmelisssocker och vaniljglass

crepes3

creperiet7
Sittplatser i skön miljö finns både inomhus och utomhus.

creperiet10

crepes2

crepes8

creperiet6

Här finns även cyklar till uthyrning – ett perfekt sätt att utforska Järvsö!

creperiet


creperiet4
Crêperiet har öppet under sommaren. Ett besök är ett måste om ni är i trakterna!

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00