ANNONS

En magisk morgon

/

Igårmorse vaknade vi till en fantastisk klarblå himmel och strålande sol, precis sådär en sommarmorgon ska vara. Jag, Lisa satte på mig träningskläderna, laddade ner Sanna Lundells sommarprat, satte på mig hörlurarna och gav mig ut på en riktig skön powerwalk på min vanliga runda runt natursköna Järvsö. Jag har gått eller sprungit den så många gånger men just idag, av någon anledning, såg jag omgivningarna, naturen, husen, detaljer med andra ögon och kunde inte låta bli att känna mig emotionell men ändå uppfylld av energi. Det var något magiskt med denna morgon, och tro mig, jag använder inte det ordet så generöst.

Därför vill jag gärna visa upp fina, fantastiska Jävsö,  där både Monica och jag har så många minnen. Så häng med:

grönskan

Grönskan, älven, de röda gårdarna som kännetecknar Hälsingland.

jarvsö2

Solens varma och glittrande strålar…

järvsö3

Vackra Järvsö kyrka, Sveriges största landsortskyrka vars torn syns från alla håll.

järvsö4

Öjeberget och Järvsö Bergscykel Park på bra preparerade leder.

järvsöbaden

Min promenad fortsätter förbi anrika Hotell Järvsöbaden, som har funnits i samma familj i över 100 år. Därifrån har vår familj många härliga minnen av goda middagar och fest.  Jag och Lars gifte oss i Järvsö för 10-år sedan med fantastisk bröllopsmiddag och fest på Järvsöbaden. Mamma och pappa firade också sitt bröllop här på ”Baden”!

Kör ni genom Järvsö, stanna och ät lunch! Ni får en riktig god och prisvärd buffé på vällagad, traditionell husmanskost inklusive salladsbuffé, dryck, kaffe och kaka!

älven

Gnistrande Ljusnan med Järvsöklacken i bakgrunden. Järvsöklack är ett fint utflyktsmål. Ta med familjen och en picknick-korg, ni kommer att njuta av den vackra utsikten och god aptit efter promenaden upp.

kyrkan

Järvsökyrka som står så vackert belägen på naturreservatet Kyrkön.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00