ANNONS

Vigrum Kafé och Galleri – en undangömd oas värt att besöka!

/

vigrum

Häromdagen körde jag (Lisa), Lars och vår äldsta dotter Lea från Göteborg direkt upp till Hälsingland, en lång resa där vi helst ville undvika undermåttliga vägkrogar och snabbmatställen som utbudet oftast består av. Det sista jag slängde ner i väskan när vi åkte hemifrån var The White Guide, en guide over Sveriges bästa restauranger. Och det var tur, för annars hade vi aldrig fått njuta av en fantastisk lunch och fika hos Vigrum Krog, Kafé och Galleri, en grönskande oas belägen en kort avstickare från E20 söder om Lidköping.

vigrum6

Vigrum drivs av Agneta och Tony Abrahamsson. Här kan man sitta inne i den mysiga restaurangen, eller ute i  trädgården bland blommor och konstverk. Den vällagade maten är baserad på främst ekologiska närproducerade råvaror. Medan man väntar på maten, kan man handla produkter från lokala hantverkare, samt beskåda konstverk ute i trädgården och inne i restaurangen. Man kan även handla lokalproducerade delikatesser som sylt och saft.

vigrum8

vigrum7

vigrum2

Lunchmenyn, som ändras dagligen, bestod av 5-6 rätter: Medelhavstallrik med vegetarisk moussaka, charketurier, tortilla de patata, sallad, tzatziki; Lasagne med färskost och spenat; Laxpudding med ärtor och smörbuljong; Katrinplommon – och äppelfyllda fläskrullader med vin & äppelskysås. Det fanns även en smörgås med pulled pork. Till maten serverades en liten fräsch salladsbuffé med hembakat surdegsbröd och egen färskoströra.

laxtallrik

Vi åt en riktigt god och smakrik Sommartallrik med varmrökt lax, kallrökt lax och laxterrine, romsås, kokt ägg, tortilla, färsk potatis och grön gazpacho. Man blir bara så lycklig när man får en sådan tallrik framför sig som man får njuta av i lugnet av en lummig trädgård. Det var inga problem för Lea att beställa en ”egenkomponerad” sommartallrik.

Till maten drack vi en god lokalproducerad rabarber- & honungssaft från Resville Mathantverk. Och kolla in vilka snygga flaskor!

vigrum5

Även om vi var mätta, kunde vi ändå inte motstå en kaka till kaffet. Det blev en dekadent chokladtryffelkaka och rabarbergrotta.

Glada, mätta och väldig belåtna, körde vi vidare norrut med hopp att en dag få återkomma. Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Vigrum – det var definitivt värt en liten omväg från den stora vägen!

vigrum4

vigrum3

vigrum11

vigrum10

vigrum9

vedrumXX

vedrumVL

väg

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00