Grillad majs med smaksatt smör

Det kan ibland vara ensamt att jobba frilans (även om jag, Monica och Lisa alltid har varandra) när man inte har ett kontor att gå till varje dag och när man inte har arbetskamrater. Men ändå har jag haft turen att bli god vän med många av de fotografer jag har jobbat med under åren. En av dem är bland annat min fina vän och superduktiga fotograf Jenny Grimsgård. Vi fann varandra första gången vi jobbade ihop för ca 7 år sedan och har varit goda vänner sedan dess.  Jag har till och med fått sova på golvet i samma rum som Jenny och hennes man när vi konstaterade att det spökade i huset de hyrde på Gotland.  Just under den resan på Gotland gjorde vi flera fina jobb ihop för Elle mat och vin. Bland annat en där vi hade picknick på stranden. Eftersom jag var singel vid den tiden var Jenny snäll och”lånade ut” sin vackra familj till mig.

Nu ska Jenny och hennes familj göra det som många av oss bara drömmar om – de ska flytta till Australien och testa att bo där!  Snacka om att ta till vara på livet.

Här följer några bilder från det strandreportaget. (Receptet på grillad majs med smaksatt smör kommer dock från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat).

 

_MG_6892

Foto Jenny Grimsgård

Grillad majs
Monica Eisenman

Foto Jenny Grimsgård

Grillad majs

Foto Jenny Grimsgård

Monica Eisenman


Här
kan ni läsa en intervju  som Elle mat och vin gjorde med mig där jag ger lite grilltips!

.

Foto Roland Persson

Foto Roland Persson

GRILLAD MAJS MED SMAKSATT SMÖR

färska majskolvar

Lägg majskolvarna i blöt i sin blast i ca 30 minuter. Grilla majskolvarna med blasten i ca 10 minuter – vrid på dem så att de får färg runtom. Skala sedan bort blasten men utan att lossa den helt. Lägg tillbaka majsen på grillen och grilla den runtom tills den får fin grillyta. Bred på valfri smaksatt smör, salta och servera direkt.

Smaksatt smör
ca 100g

100 g smör, rumsvarmt
valfri smaksättning enligt nedan

Blanda smöret med valfri smaksättning nedan.


Sardeller & kapris

35 g sardeller, hackade
50 g kapris, hackad

Apelsin & rosmarin
1 apelsin, rivet skal
2 msk finhackad färsk rosmarin

Fikon &  sherry
2 färska fikon, finhackade
1 msk sherry

Ajvar Relish
ca 2 msk ajvar relish
ev några droppar tabasco

Citron & gräslök
1 msk färskpressad citronsaft
2 citroner, rivet skal
1/2 dl finhackad gräslök

Koriander, lime & chili
1/2 dl finhackad koriander
1/2 – 1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 lime, rivet skal och färskpressad saft

.

LOADING..