back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pancettainlindad fläskfilé med salvia och vitlök

Hur

1.

Förbered griller eller värm ugnen till 175 grader.

2.

Lägg ut pancettan lite omlott på en skärbräda.

3.

Lägg ut hälften av salviabladen ovanpå.

4.

Pensla fläskfilén med 1 msk olivolja och lägg den sedan på pancettaskivorna.

5.

Hacka resterande salviablad och blanda med vitlök och 1 msk olivolja.

6.

Skär ett snitt med en vass kniv i mitten av fläskfilén.

7.

Fyll fläskfilén med salvia- & vitlöksröran.

8.

Rulla sedan pancettaskivorna runt filén så att den blir helt klädd.

9.

Grilla filén över indirekt värme eller i ugnen tills innertemperaturen är ca 70 grader.

10.

Ta bort köttet från grillen, vira in det i baklåtspapper och låt det vila i ca 10 minuter.

11.

Skär upp i skivor.

Ingredienser

ca 650 g fläskfilé

ca 2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 kruka salvia

ca 250 g pancetta eller bacon